هتک حرمت در قانون

 

هتک حرمت مسئله‌ی بسیار گسترده‌ای است که موارد زیادی را شامل می‌شود. به طور کلی ما هر زمان که با توهینی مواجه شویم آن را بی‌احترامی‌ای نسبت به خود قلمداد می‌کنیم. اما قلمروی بی‌احترامی در قوانین کیفری کشور، بسیار فراتر از یک شخص، یک توهین و یک نوع مجازات است. در واقع هتک حرمت به معنی الفاظ و یا رفتاری است که به آبرو و یا اعتبار یک شخص لطمه وارد کند. هتک حرمت بیشتر جنبه‌ی ذاتی دارد و آبروی شخص را خدشه دار میکند. هتک حرمت به شخصی که دارای اعتبار و شهرت خاصی است بیشتر جنبه ی مالی داشته و در مورد اشخاص حقوقی صدق می کند.

هتک حرمت در قانون

 

اقسام هتک حرمت

از نمونه‌های هتک حرمت می توان به اهانت، افترا (به معنای نسبت دادن جرمی بدون توانایی اثبات آن)، نشر اکاذیب، قذف (به معنی تهمت زنا یا لواط به دیگری) و هجو(دشنام به صورت کتبی یا شفاهی به دیگری) نام برد.

هتک هرمت به مقدسات شامل پیامبر، چهارده معصوم  و اشیا و مکان مقدس می شود.

مجازات این جرم در صورت تصویب حکم ساب النبی اعدام خواهد بود و در غیر این صورت به 1 تا 5 سال زندان محکوم می شود. (ساب النبی به معنی شخصی است که به پیامبر اهانت نماید و موجب تحقیر ایشان شود).

 

شرط رسیدگی به هتک حرمت

هتک حرمت میبایست به صورت واضح و علنی انجام و یا گفته شده باشد و اگر هتک حرمت به صورت کنایه ای باشد که تنها افراد خاص آن را متوجه شوند هتک حرمت شمرده نخواهد شد.

 

مجازات هتک حرمت

در قانون مجازات اسلامی ایران مجازات توهین به این صورت آمده است. توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد موجب مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.» وی ادامه داد: در مورد توهین به اشخاص دولتی با توجه به سمت،‌ اگر کسی در حال انجام وظیفه یا به ‌سبب آن به آنها توهین کند، به سه تا ۶ ماه حبس یا تا (۷۴) ضربه ‌شلاق یا پنجاه ‌هزار تا یک ‌میلیون‌ ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.

در سایت وکیل شیراز می توانید بهترین وکیل توهین در شیراز را بیابید و از راهنمایی های ایشان در زمینه نحوه شکایت هتک حرمت و روند رسیدگی به این گونه پرونده ها مطلع شوید.

هتک حرمت

 

توهین در فضای مجازی

امروزه به علت گستردگی اینترنت و در دسترس بودن آن برای همه ی افراد امکان بروز جرایم سایبری و توهین و فحاشی کار سهل و بی دردسری شده است.

در قانون برای جرایم رایانه ای و فضای سایبری این گونه آمده است که اگر شخصی در فضای مجازی با استفاده از اینترنت یا شبکه های مخابراتی اقدام به انتشار عکس، فیلم یا صوت فرد دیگری، به صورت اصل یا تحریف شده ، بنماید به طوری که موجب هتک حرمت و شخصیت وی شود به مجازات حبس و جزای نقدی محکوم خواهد شد.

فعال در زمینه : بدون دسته بندی - وکیل توهین در شیراز
لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
شرح کوتاه موضوع یا نظر شما